Den Bosch 832

Stichting Voetbalpromotie Stadsgewest 's-Hertogenbosch

Interviews

Arda Havar van FC Den Bosch naar Turkije: 'Ik ben een echte liefhebber'

 

´S-HERTOGENBOSCH | Arda Havar was in 2013 en 2014 een belangrijke kracht bij Real Lunet dat beslag legde op de overwinning van het Den Bosch-800 toernooi. De 30-jarige aanvaller is tegenwoordig bezig aan zijn tweede seizoen bij FC Den Bosch, maar staat voor een nieuwe uitdaging. Havar vertrok afgelopen maandag naar Turkije en heeft daar bij een club een contract getekend.

Havar was vorig jaar één van de uitblinkers bij FC Den Bosch. Dit seizoen toonde hij ook zijn waarde, maar onlangs had hij onlangs op de training een meningsverschil met trainer Wiljan Vloet. “Ik wil met mijn 30 jaar niet op de bank zitten. Ik ben een echte liefhebber en ik wil gewoon doen wat ik het liefste doe: voetballen.”

Den Bosch-800
Toen hij nog op het veld bij Real Lunet voetbalde, combineerde hij dat met zaalvoetballen bij FCK De Hommel. “Ik mis het zaalvoetbal echt. Als ik ben gestopt met profvoetbal, ga ik zeker weer lekker in de zaal ballen.” Tijdens het Den Bosch-800 toernooi was hij een aantal jaar de absolute uitblinker. “Waarom ik zo goed in de zaal ben? Ik ben effectiever dan veel andere jongens. Die vinden het belangrijk om na een panna nog een mannetje uit proberen te spelen, maar ik ging na een actie voor het schot. Ik wilde scoren, het maakt niet uit hoe. Maar natuurlijk zijn sommige goals wel mooier dan de andere.”

Lees meer...

Johan Marcé: een loopbaan vol met hoogtepunten

’S-HERTOGENBOSCH | Hij werd twee keer landskampioen met FCK De Hommel, maakte deel uit van het Nederlands team, scoorde aan de lopende band in de twintig jaar dat hij op het veld bij RKJVV voetbalde en won meerdere malen het Den Bosch 800 toernooi. Johan Marcé (44) is met recht een Bossche voetbalgrootheid. Een dag voor de start van het Den Bosch-832 toernooi komt de smaakmaker van vele edities aan het woord.

“Den Bosch 800 is altijd een heel mooi toernooi. Het gaat om veel prestige en daarom leefde het altijd zo erg. Ik ga nog ieder jaar kijken en je ziet nog dat er volop gestreden wordt om de overwinning.” Zelf won hij met RKJVV het toernooi zo’n tien keer. “Wij deden alleen mee om te winnen. We deden ook alles om te winnen. Samen met John de Bever hadden we een geweldig team, maar ook de periode voor John was geweldig. Het niveau lag toen erg hoog.” Het niveau is in de loop der jaren minder geworden, merkt Marcé. “Vroeger voetbalden we bij De Vinkenkamp en had je misschien wel twintig zaalvoetbalclubs. Tegenwoordig heeft de jeugd veel meer te doen en zijn er nog maar twee clubs. Ook heb je nu geen absolute uitblinkers meer. In mijn tijd kwamen toeschouwers echt kijken voor spelers als John de Bever en ik. Recreatief blijft het zaalvoetbal altijd bestaan, maar prestatief zie je het niveau zakken.”

Lees meer...

Houdijk: 'Er voetballen zo'n fijne jongens en meiden bij de special teams'

'S-HERTOGENBOSCH | G-voetbal leeft bij TGG. De Bossche club heeft twee special teams en is met die twee teams actief op het Den Bosch-832 toernooi. Cor Houdijk is coördinator van de special teams en komt jaarlijks met veel plezier naar het toernooi. "Waardering voor de vrijwilligers dat ze er ieder jaar weer in slagen om dit te organiseren."

Houdijk was 17 jaar voorzitter van TGG, maar nam zo'n acht jaar geleden gas terug vanwege problemen met zijn gezondheid. Hij is momenteel coördinator van het G-voetbal binnen de vereniging. Ook was hij onder andere international coach Special Olympics. Het voetbalvirus kreeg hij over van zijn vader Wim, die 30 jaar voorzitter was van Hertogstad en mede-oprichter van het Den Bosch-800 toernooi. Hij ontving de Jeroen Bosch Trofee voor bewezen diensten, net als zijn zoon Cor overigens. De wisseltrofee op de dag van special teams is vernoemd naar Wim Houdijk.

Lees meer...

Jeugd krijgt de kans bij Wilhelmina

 

’S-HERTOGENBOSCH | Marco van Rosmalen is een echte clubman. De Bosschenaar is al zo’n vijftien jaar actief voor Wilhelmina, momenteel trainer van het tweede elftal en is tijdens Den Bosch-832 trainer van de Bossche vierdeklasser in de zaal. “We komen met een mix van het eerste, tweede en A1. Gezellig, goed voor de teambuilding en we gaan ons best doen.”

 

Van Rosmalen kwam via zijn zoon bij Wilhelmina terecht en bekleedde diverse functies. Zo was hij jeugdtrainer bij diverse teams, stond achter de bar in de kantine, trainde drie jaar het damesteam en is momenteel voor het tweede jaar trainer van het tweede elftal. “Ik heb ook mijn TC3-diploma gehaald en zou als de club me nodig heeft in de toekomst als hoofdtrainer aan de slag kunnen gaan.

Lees meer...

Diego Meerveld maakt indruk bij OJC Rosmalen

ROSMALEN | De carrière van een voetballer kan snel gaan. Diego Meerveld (19) voetbalde veertien jaar bij Wilhelmina, vertrok vorig seizoen naar het tweede van OJC Rosmalen en is dit jaar een vaste kracht in het eerste elftal van de derdedivisionist. "Ik gaf mezelf drie jaar om door te breken, maar het gaat heel erg goed."

 

Meerveld maakte vorig jaar indruk in het tweede elftal van OJC Rosmalen. "Ik heb bewust voor het tweede elftal gekozen. Een hoog niveau en ik wilde in mezelf investeren. In het begin was het aanpoten, maar al snel begon het te lopen. Ik scoorde veel en we werden kampioen in de reserve hoofdklasse. Op bezoek bij TEC mocht ik ook al debuteren in het eerste elftal. Vlak voor tijd kreeg ik ook een kans om te scoren, maar die miste ik helaas. Er was bij mijn debuut sprake van gezonde spanning, maar het liep wel lekker."

Lees meer...

De rust is terug bij OSC’45

 

’S-HERTOGENBOSCH | Na twee dramatische seizoenen op rij is het weer rustig bij OSC’45. De Bossche club draait een redelijk goed seizoen in de vijfde klasse D en komt als het zondag wint van RKVSC op vijf punten van koploper RKKSV. Trainer Jeroen Beekwilder durft de lat hoog te leggen. “Als spelersgroep en technische staf richten we ons op een periodetitel, maar we hopen ook nog voor het kampioenschap te gaan.”

 

Lees meer...

Beekmans: ‘Ik wil kijken hoe ver ik kan komen als voetballer’

 

’S-HERTOGENBOSCH | Theo Beekmans hoeft zich niet te vervelen. De 20-jarige Bosschenaar voetbalt in de zaal bij Topklasser DZV/Biggelaar en draagt op het veld het shirt van tweedeklasser BLC. Met ‘de club van Zuid’ komt hij later deze maand in actie tijdens het Den Bosch-832 toernooi. “We gaan ons uiterste best doen om een ronde verder te komen.”

BLC is volgens Beekmans zeker kansrijk om de volgende ronde van het toernooi te halen. “We stellen een selectie samen met meerdere zaalvoetballers. Ik speel zelf op een aardig niveau, maar we hebben nog meer zaalvoetballers en met Mischa Stuiver ervaring en scorend vermogen. We hebben zin om in actie te komen tijdens Den Bosch-832. Een mooi toernooi met veel clubs uit Den Bosch en omstreken. Helaas was ik vorig jaar ziek en miste ik met RKJVV de finale, waarin we wonnen van Real Lunet. Je leert er ieder jaar weer nieuwe mensen kennen en het is gezellig.”

Lees meer...

Burg gaat zowel op het veld als in de zaal voor de titel met TGG

 

'S-HERTOGENBOSCH | TGG is één van de favorieten voor de winst van het Den Bosch 832-toernooi. Dat denkt doelman Coen Burg, tevens keeper van zaalvoetbaleredivisionist FCK/De Hommel en Jong Oranje. "We hebben een groep met goede zaalvoetballers en gaan de lastige poule overleven. Daarna strijden we voor de titel."

 

Bij FCK/De Hommel gaat het dit seizoen zeker niet naar behoren. Vanwege een puntenaftrek staan de Bosschenaren onderaan in de Eredivisie met slechts één punt. "Ons doel is om er niet rechtstreeks uit te vliegen en de nacompetitie voor handhaving te bereiken. We moeten wel eerlijk zijn dat we kwaliteit tekort komen. In de winterstop moet er versterking bijkomen, anders gaat het erg moeilijk worden om in de Eredivisie te blijven. Hoe we momenteel spelen, gaan we het niet redden. Te vaak geven we cadeautjes weg aan de tegenstander."

Lees meer...

Frank Kusters: ‘MVV’58 heeft spelers met zaalvoetbalervaring’

 

METEREN | Frank Kusters won als speler van BVV en als trainer van TGG het Den Bosch 800-toernooi. Dit jaar is hij van de partij als hij komt kijken naar de verrichtingen van ‘zijn’ MVV’58 uit Meteren. “Het is een hartstikke leuk toernooi. Een grote reünie met veel bekenden, al met al erg gezellig.”

 

Kusters, oud-speler van onder andere FC Den Bosch, was eerder trainer van TGG, Oirschot Vooruit, Nevelo, Den Dungen, SCI en BLC. Vorig seizoen stond hij voor het eerst aan het roer van MVV’58, waarmee hij promotie naar de derde klasse net misliep. Dit seizoen waagt de formatie uit Meteren een nieuwe poging voor de titel in de vierde klasse D. Na de 5-0 winst op Well afgelopen zaterdag staat MVV’58 met een wedstrijd minder gespeeld vijfde. Het aantal verliespunten is maar twee minder dan koploper GVV’63. “In het begin hebben we ongelukkige wedstrijden gespeeld en met een aantal nederlagen zijn we slecht begonnen. Daarna zetten we een goede reeks neer en doen we mee voor het kampioenschap. We spelen goed voetbal en scoren veel, dus we gaan ervoor.”

Lees meer...

Schrier: ‘FC Engelen is klaar voor de derde klasse’

ENGELEN | FC Engelen wil naar de derde klasse. De ploeg van trainer Ron Schrier is in ieder geval goed op weg en kan komende zondag de eerste periode pakken. Het tweede elftal deed dat onlangs ook, zodat het sportief goed gaat bij de club uit Engelen.

 

Schrier is een trainer met veel ervaring. De geboren Zeeuw was zelf een goede voetballer en speelde onder andere bij Beveren en Fortuna Vlaardingen. Daarna was hij drie jaar speler/trainer bij eersteklasser DOSKO, werkte hij drie jaar bij Middelburg in de tweede klasse, promoveerde hij in zeven jaar met Goes vanuit de derde klasse naar de Hoofdklasse en was hij drie jaar trainer van Veere. "Daar hadden we een rijke sponsor en ik mocht zelf spelers uitkiezen. We stapten in de auto, namen overschrijvingsformulieren mee en het was geregeld. We schopten het zelfs tot de Hoofdklasse, dat was een hele gewaarwording. Zo'n klein plaatsje en dan voetballen tegen clubs als Kozakken Boys, Katwijk en het Scheveningen van trainer Martin Jol.”

Lees meer...

Potentiële wereldtopper actief als scheidsrechter op Bosch’ toernooi

 

’S-HERTOGENBOSCH | Hij floot de laatste jaren in onder andere China, Bulgarije, Cyprus en Spanje, maar is later deze maand ook ‘gewoon’ weer actief in Sporthal De Schutskamp in ’s-Hertogenbosch. De Zeeuwse zaalvoetbalscheidsrechter Ibrahim El Jilali (30) is een grote belofte in scheidsrechtersland en hoopt de absolute wereldtop te halen. “Als ik ergens aan begin, ga ik voor het hoogst haalbare.”

 

Het ‘scheidsrechtersvirus’ kreeg hij van zijn vader, die vele wedstrijden floot. “Ik ging af en toe mee om te kijken en op een gegeven moment vroeg hij of ik het ook een keer wilde proberen. Ik vond het direct leuk om te doen en ik heb me niet veel later ingeschreven voor een cursus.” Zijn eerste wedstrijden floot El Jilali in de vierde klasse, maar al snel zette hij stappen omhoog. “Ik weet nog goed dat ik promoveerde naar de landelijke eerste divisie, dat was toch wel een flinke stap. Maar ook daar heb ik bewezen dat ik wedstrijden in goede banen kan leiden. Ik maakte deel uit van een talententraject en kreeg tips van de bond. Ik heb mijn eigen stijl ontwikkeld, maar de tips gebruikte ik om nog beter te worden.”

Lees meer...

John de Bever: ‘Mooiste toernooi wat er is’

 

’S-HERTOGENBOSCH | John de Bever (51) heeft als zanger hetzelfde doel als vroeger toen hij op hoog niveau voetbalde: zorgen voor een show en het publiek vermaken. De Berlicummer heeft diverse malen meegedaan aan het Den Bosch 800-toernooi en baalt dat hij niet meer in actie kan komen in Sporthal De Schutskamp. “Je mag alleen meedoen als je speler bent van een eerste elftal. Jammer, want het is het mooiste toernooi wat er is. Met fanatieke supporters van iedere club op de tribune lijkt het wel of het om het WK zaalvoetbal gaat.”

 

De Bever, in 1997 uitgeroepen tot beste zaalvoetballer van de wereld, is ongetwijfeld de beste speler die ooit heeft meegedaan aan het Bossche toernooi. Altijd geliefd bij tegenstanders en toeschouwers was hij overigens zeker niet altijd. “Ik denk dat er net zoveel mensen tegen me als voor me waren. Ik ben arrogant en een echte winnaar. Jammer dat jongens als Johan Marce en ik niet meer meevoetballen, dat zijn wel publiekstrekkers. Er zijn sowieso in de zaal of bijvoorbeeld op het veld in Nederland geen voorbeelden meer. Waren die er maar wel, dan ging ik zelf ook kijken.”

Lees meer...

Zorgt Emplina opnieuw voor een verrassing?

 

EMPEL |Emplina is een vereniging in beweging. Het eerste elftal is opgeklommen naar de tweede klasse en de club heeft een bloeiende jeugdopleiding. Vorig jaar verraste de Empelse formatie tijdens het Den Bosch 831-toernooi met een plek in de halve finale. Zorgen de Empelaren dit seizoen opnieuw voor een verrassing?

 

Sander Suurs stond vorig jaar in de Bossche sporthal noodgedwongen onder de lat bij Emplina. De huidige trainer van de A1 en samen met Henk van Dongen begeleider van de selectie tijdens het zaalvoetbaltoernooi was de laatste jaren assistent-trainer van het eerste elftal en trainer van het tweede. Suurs woont vrijwel tegenover Sporthal De Schutskamp en kijkt uit naar het zaalvoetbaltoernooi. “Ik merk dat het toernooi leeft en ook steeds meer in Empel. Dat komt ook omdat we nu meer een rol van betekenis kunnen spelen dan voorgaande jaren. Vorig jaar hebben wij het goed gedaan met vrijwel geen spelers met zaalvoetbalervaring. Sommigen wisten de regels niet eens. Eén avond hebben we in de zaal getraind en is er meer informatie over de sport gegeven. Vervolgens hebben we het hartstikke goed gedaan tijdens het toernooi. Hoe wij het dit seizoen gaan doen, zal blijken. Er zijn wel flink wat mutaties geweest in de selectie, waaronder de komst van een aantal technische jongens. Als iedereen fit is, hebben we een goed team. Er zijn ieder seizoen weer verrassingen en een aantal Bossche clubs zal hoog gaan eindigen. Daar spelen een aantal technisch vaardige jongens.”

Lees meer...

‘Je hoort nooit meer vervelende dingen over Real Lunet’

 

VUGHT | Real Lunet stond de laatste drie jaar in de finale van het Den Bosch 800-toernooi. Vorig jaar verloor het van RKJVV, de twee edities daarvoor pakten de Vughtenaren de titel. Volgens trainer Glenn Simon behoort zijn team tijdens Den Bosch 832 opnieuw tot de favorieten, alhoewel er in vergelijking met vorig seizoen veel mutaties zijn geweest in de selectie. “We hebben technische voetballers die leuk kunnen ballen en gaan zeker voor een goede klassering bij dit toptoernooi.”

 

Het avontuur van Real Lunet in de tweede klasse op het veld duurde maar één seizoen. “We zijn dit jaar gedegradeerd, maar het was een seizoen waarin ik veel heb geleerd. Een sportief gezien vervelend jaar, maar de sfeer bleef positief. De jongens zijn bijvoorbeeld altijd blijven trainen.” Na de degradatie vertrokken veel spelers en verwelkomde Simon de nodige nieuwe gezichten. “Mijn taak hier is er om een team van te smeden en te zorgen dat de jongens fit zijn en voor elkaar door het vuur gaan. Van de spelers die naar de tweede klasse promoveerden, lukte het om er een vriendenteam van te maken. Met een bijna compleet nieuw team dit seizoen heeft dat tijd nodig.”

Lees meer...

‘TGG wil minimaal een ronde verder komen’

’S-HERTOGENBOSCH | TGG is dit seizoen één van de titelkandidaten in de derde klasse C. Ook tijdens het Den Bosch-832 toernooi in sporthal De Schutskamp mogen we veel van TGG verwachten, zo meldt leider en technisch manager Michael Adriaanse. “Ik heb er alle vertrouwen in dat we mooie dingen gaan laten zien.”

 

Adriaanse kijkt uit naar het toernooi: “Het is nou eenmaal zo dat je in de winterstop minder voetbalt en zo ben je toch lekker aan het ballen. Ik vind het een heel leuk toernooi waarbij bijvoorbeeld vorig jaar tijdens de finaledag de tribune bomvol zat. Het is mooi dat een club als OJC Rosmalen meedoet, maar ook verenigingen die op een (veel) lager niveau acteren. Zaalvoetbal is echter een heel ander spel en iedereen kan van elkaar winnen. Wij van TGG hebben een aantal zaalvoetballers in de selectie die erg goed zijn in de kleine ruimte. Ik ga er vanuit dat we minimaal een ronde verder komen.”

 

Lees meer...

Interview voorzitter

‘Den Bosch 800 reünie voor voetballers en toeschouwers’

 

’S-HERTOGENBOSCH | Het Den Bosch 800-toernooi van Stichting Voetbalpromotie Stadsgewest ’s-Hertogenbosch heeft volgens voorzitter Jack Peters uit Rosmalen meerdere doelen. “We willen het zaalvoetbal promoten, zorgen voor verbroedering en het jaar op een sportieve manier afsluiten.” Vanaf zondag 18 december staat editie 32 van het zaalvoetbaltoernooi voor veldvoetbalteams op het programma in Sporthal De Schutskamp.

 

Peters is al vanaf het eerste jaar betrokken bij het toernooi. Eerst als toeschouwer, later als scheidsrechter, bestuurslid en nu al ruim zes jaar als voorzitter. Het toernooi werd opgericht in het kader van het 800-jarig bestaan van de stad ’s-Hertogenbosch en is een traditie geworden. Dit jaar komen de laatste twee weken zestien verenigingen uit de gemeente ’s-Hertogenbosch en omgeving in actie. “Een doelstelling van het toernooi is om het zaalvoetbal op de kaart te zetten”, zegt Peters, die ook voorzitter is van zaalvoetbalvereniging FCK De Hommel, uitkomend in de Eredivisie. “Zaalvoetbal zorgt voor de beste basis die er is op het gebied van techniek. Vroeger voetbalden wij op straat of op pleintjes, dat is tegenwoordig een stuk minder. Als je naar de techniek van de jeugdteams kijkt, dan is dat gewoon genieten. Sinds dit jaar hebben we een damesteam en mede door het enthousiasme van de dames zie je dat ze flinke stappen zetten.”

Lees meer...

BVV gaat voor een verrassing

 

’S-HERTOGENBOSCH | Het doel dit seizoen van BVV is om te promoveren naar de eerste klasse. Reserve-aanvoerder Stephan Netten heeft er alle vertrouwen in dat het kampioenschap in de tweede klasse F haalbare kaart is. De titel in het Den Bosch 832-toernooi is echter een ander verhaal. “Maar misschien kunnen we voor een verrassing zorgen.”

 

Netten kent het toernooi goed en beschrijft het al leuk en gezellig. “Het is prachtig dat er veel clubs uit Den Bosch en omliggende plaatsen meedoen; een echt Bosch’ toernooi. Leuk dat verenigingen van verschillende niveaus het tegen elkaar opnemen. Op papier hebben wij qua veldvoetbal één van de beste selecties, maar dat wil in de zaal niets zeggen. Wij moeten het hebben van het collectief. Zelf ben ik niet de meest ideale zaalvoetballer. Als centrale verdediger moet ik het hebben van hard werken. Maar natuurlijk gaan we ons best doen in De Schutskamp en we willen zeker een ronde verder komen.”

 

Lees meer...

RKJVV wil titel verdedigen

 ’S-HERTOGENBOSCH | RKJVV is titelverdediger tijdens het komende Den Bosch 832-toernooi. De Bosschenaren gaan volgens trainer Fatah Hadouir ook dit jaar voor de hoofdprijs. “We zijn het aan onze stand verplicht.”

 

Vorig jaar legde RKJVV tijdens het zaalvoetbaltoernooi beslag op de eerste plek en Hadouir denkt dat zijn ploeg opnieuw titelkandidaat is. “Qua kwaliteit hebben we niet veel ingeleverd en opnieuw staat er straks in de zaal weer een goede ploeg met technisch begaafde spelers. Het is een leuk toernooi met veel clubs uit de regio. Mooi is dat er verenigingen van diverse niveaus tegen elkaar in actie komen. In de zaal maakt dat echter niets uit en heb je altijd verrassingen.” Hadouir beseft wel dat andere ploegen maar wat graag van RKJVV willen winnen. “Dat heb je altijd met de kampioen. Bij ons is er echter vertrouwen dat we het goed gaan doen. We gaan vooraf weer een paar keer trainen in de zaal om ons huiswerk te doen.”

 

Lees meer...

Copyright © 2013. All Rights Reserved.